Acești oameni îți pot face un HIT! TOP 20 producători muzicali din România

Ca o piesă să devină HIT are nevoie de mai multe elemente, cum ar fi: compoziție (muzică și text), producție muzicală actuală (instrumental), mix și master (claritatea produsului final: efecte pe voce, îmbinarea vocii cu a producției muzicale, reglarea instrumentelor ca volum etc.).

0
392

Desigur, la toate acestea se mai adaugă: imaginea artistului, identitatea proprie și elementul de noutate, videoclipurile bine realizate și marketingul.

În zilele care urmează mi-am propus să vorbesc despre oamenii care te pot transforma într-un produs muzical de TOP, ca să nu spunem „într-un ARTIST”. Termenul „ARTIST” este extrem de complex și nu trebuie să fii ARTIST, pentru a ajunge în TOP. Ai nevoie mai degrabă de acești oameni în echipa ta!

Azi voi începe cu producătorii muzicali. Ei se ocupă de producția muzicală în sine, mai exact de instrumental. Majoritatea sunt și compozitori, textieri și ingineri de sunet.

Topul este aleatoriu, realizat pe baza difuzărilor radio&TV (Media Forest), a încasărilor CREDIDAM și UCMR-ADA, deși aceștia din urmă sunt într-un continuu scandal cu artiștii, pentru că nu îi renumerează după cum ar merita.

1. Gabriel Huiban

A produs numeroase HITURI, pentru artiști cum ar fi: Dan Bălan, Anna Lesko, Giulia, Dj Project, Cristina Rus, Lili Sandu, Tudor Turcu, Andreea Antonescu și mulți alții. Peste 50 dintre ele au staționat în topurile internaționale și naționale, săptămâni la rând.

Ultimele 2 HITURI pentru Dan Balan – „Allegro Ventigo” și „Numa Numa 2” sunt produse tot de el.

Din 2017 s-a reinventat, sub numele de Gabriel !XEA, iar proiectul se îndreaptă mai mult spre piața internațională.

La fel ca majoritatea producătorilor muzicali, are studio session-uri cu alți producători de elită. Îl amintesc aici pe Mattias Bylund (a produs „Can’t stop that feeling” – Justin Timberlake și „Love me like you do” – Ellie Goulding).

Gabriel și Mattias Bylund

 

2. Laurențiu Duță

Nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este printre primii producători muzicali din România, cu o experiență de peste 20 de ani.

A produs sute de HITURI, pentru artiști ca: 3 Sud-Est, Animal X, Dony, Cristiana Răduță, Blondy, Elena Gheorghe, Anna Lesko etc.

A fost asociat cu Gabriel Huiban la Gala Records și au co-produs împreună majoritatea succeselor pentru Anna Lesko.

Melodia care ne-a reprezentat România la Eurovision 2009, Elena Gheorghe – „The Balkan Girls”, este produsă tot de Laurențiu.

CITEȘTE ȘI: Pornografia din industria muzicală

 

3. Dorian Oswin

A lucrat o lungă perioadă de vreme la studioul lui Adrian Sînă (Akcent).

A produs HITURI pentru artiști ca: Akcent, TWO, Lora, Alina Eremia, Mellina, Mihai Chițu, Nicoleta Nucă etc.

Unul dintre cele mai răsunătoare succese produse de Dorian, este Mellina feat. Vescan – „Poza de album”.

 

4. George Hora

Deține faimosul Studio66 și a compus HITURI pentru: Puya, Kamelia Hora (sora lui), Cassa Loco, Eli, Feli și mulți alții.

Melodiile produse pentru Puya – „Change” și „Undeva în Balcani”, au staționat săptămâni la rând în topurile muzicale.

Mai nou are un proiect de DJ, alături de bunul său prieten, Tinu Vidaicu, care se numește Dirty Nano. Împreună remixează melodiile de top ale artiștilor, într-o notă extrem de fresh și personală. Proiectul se bucură de mare succes și de aprecierea oamenilor din industria muzicală.

CITEȘTE ȘI: Inna: etalon de evoluție

 

5. Mihai Ristea 

La începuturi a făcut parte din Hahaha Production.


A produs hituri pentru Andra, cum ar fi „Something New”, „What about us” și „Telephone”, devenind unul dintre cei mai căutați producători muzicali.

În anul 2014 și-a început cariera solo, cu melodia „Ploaia”, în featuring cu Don Baxter.

Mai nou, la fel ca George Hora, Mihai are un proiect de DJ, care se numește GOLAN. Proiectul se bucură de un mare succes în afara țării, la festivalurile de muzică internaționale.

 

6. Alex Cotoi

A fost coleg de studio cu Mihai Ristea și Mika Moupondo și au produs numeroase HITURI pentru artiști ca: Faydee, Andra Neylini, Kate, Reea etc.

Alex Cotoi este mai nou unul dintre cei mai bine cotați producători muzicali din România. De când a intrat în Global Records, a produs majoritatea HITURILOR pentru artiștii de la Global și nu numai. Îi amintim aici pe: Carla’s Dreams, Inna, Alina Eremia, Delia, Andra și lista poate continua.

Unul dintre marile succese, care poartă semnătura Alex Cotoi pe producție, este Carla’s Dreams – „Imperfect”, care a depășit 74 de milioane de vizualizări pe Youtube.

CITEȘTE ȘI: Când nu ai voce, dar te consideri artist

 

7. Marco & Seba

Sunt foștii componenți din trupa Play & Win, care este răspunzătoare de primul succes internațional al Innei, cu melodia „HOT”.

După plecarea lui Radu Bolfea, Sebastian Barac și Marcel Botezan formează cuplul de producători Marco & Seba.

Ei colaborează în continuare cu Inna și majoritatea artiștilor de la Global Records.

Una dintre cele mai noi producții semnate de ei, este melodia Antoniei – „În Oglindă”.

 

8. George Calin  

Este unul dintre cei mai longevivi producători muzicali din România. A produs majoritatea succeselor pentru trupele Demmo și Deepcentral, din care a făcut parte.

De asemenea a produs MEGAHITUL „Gura ta”, pentru Delia.

În 2016 își lansează proiectul solo de DJ – Manuel Riva, iar melodia „Mhm Mhm” a fost difuzat în heavy-rotation la toate posturile de radio importante din România și a urcat direct pe locul 3 în Billboard Dance/Club Chart din Statele Unite.

CITEȘTE ȘI: Inconștiența unor influenceri

 

9. Șerban Cazan

Este „creierul muzical” din Hahaha Production și tot el coordonează echipa de compozitori, producători și ingineri de sunet de aici.

A lucrat cu toții artiști importanți din România, de la Smiley, Feli, Sore la Andra, Loredana, Delia, Nicole Cherry, Alex Velea, Anda Adam, Randi, Antonia, Corina și nu numai. Și-a pus amprenta pe hit-uri precum: Smiley – „Acasă”, Andra – „Iubirea schimbă tot”, Andra – „Floare de nu-mă-uita” (feat. Dorian), Feli – „Cine te crezi?”, Feli – „Creioane colorate”, Nicole Cherry – „Vara mea” sau Alex Velea – „Din vina ta” și multe altele.

A fost inclus în Topul Forbes România „30 sub 30”, ediția 2017 și are numeroase studio session-uri cu producători muzicali de renume mondial.

 

10. Mihai Boldea 

Cunoscut sub numele de scenă Mahia Beldo, este omul de bază din echipa de studio a lui Puya – Scandalos Music.

A lucrat de-a lungul timpului la hituri care au fost difuzate mult timp pe posturile de radio și care au zeci de milioane de vizualizări pe internet, cum ar fi: Alina Eremia – „Cum se face”, „Când luminiile se sting”, Puya – „Maidanez”, Vescan – „În dreapta ta”, „Las-o”, Florin Ristei feat. Mahia Beldo – „Trebuia să fii tu”, Vescan feat. Mahia Beldo – „Tic-Tac”, Doddy feat. Lora – „Bine mersi” și multe altele.

CITEȘTE ȘI: Cum să dai FAIL în halul ăsta, Lidia Buble?

 

11. Adi Colceru 

Este cunoscut și sub numele de Deejay David, datorită colaborărilor cu Dony.

A făcut parte din Gala Records alături de Laurențiu Dută și Gabriel Huiban, din Kazibo Production și EpiQ Production, mai nou fiind cooptat în echipa Global Records.

A produs numeroase HITURI pentru AMI, Dony, Ela Rose, Puya, Alexandra Ungureanu etc.

Ayana, cu single-ul „Nu știu”, este cea mai nouă producție semnată de Adi Colceru, pentru Global Records.

 

12. Bobby Stoica

A făcut parte din formația Voltaj, între anii 1998-2012, fiind omul de bază din trupă și cel care a produs toate HITURILE.

În anii 2000 a produs numeroase succese pentru trupele Body&Soul și Evrika. Amintesc aici: „Super femei”, „Ne-au topit căldurile”, „Fac doar ce vreau eu”, „Nopți vin” și „Dacă nu mă iubești”.

Este căsătorit din 2019 cu Alexandra Uşurelu, una dintre cele mai bine vândute artiste independente din România și este totodată producătorul ei muzical.

CITEȘTE ȘI: Un exemplu că, televiziunea nu înseamnă doar „mizerie”

 

13. Vanotek

Ion Chirinciuc, mult mai cunoscut după numele de scenă Vanotek, este un producător și DJ român din Republica Moldova.

A colaborat cu nume mari precum Antonia, Dan Bălan, DJ Sava, Corina și mulți alții, iar proiectul lui se bucură de un real succes internațional.
Mai nou este prezent cu 2 piese în top 100 Shazam Rusia – „Cherry Lips” și „Love is Gone” și în același timp, cu 2 piese în top 100 Shazam Ucraina – „Love is Gone” și „Back To Me”.

A produs și piesa „Fete din Balcani” a cântăreței Corina, devenită hit și al cărei clip este astăzi unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri românești de pe YouTube.

 

14. Costi Ioniță

Costi Ioniță este și el unul dintre cei mai vechi și apreciați producători muzicali din România.

A făcut parte din trupa Valahia și a produs majoritatea HITURILOR. De asemenea a produs melodii pentru Andra, Elegance, Blaxy Girls, Celia, L.A. , dar și pentru artiști din zona manelelor. Amintim aici colaborarea cu Adi Minune, pentru melodia „Of viața mea”.

În prezent face parte din formația Sahara, iar printre cele mai cunoscute cântece ale lor sunt „Upotrebena” și „I wanna” (cu Shaggy și Bob Sinclar).

Costi Ioniță deține postul de radio Party Radio și postul de televiziune Party TV care nu mai este difuzat și Mynele TV.

Costi a fost nominalizat în 2012 la „Premiile Grammy” cu hitul produs pentru Shaggy și Kat DeLuna – „Dame”.

CITEȘTE ȘI: Când muzica DANCE o dă în MANELE

 

15. Marcel Prodan 

Marcel Prodan a lucrat o perioadă în studioul lui Costi Ioniță (Dr. Studio), unde a produs primul album al Celiei, cu succese răsunătoare, cum ar fi: „Trag aer în piept” și „Șoapte”.

Este cel care a lansat-o pe Alexandra Stan în cariera internațională și totodată cel care i-a produs toate HITURILE.

După scandalul mediatic cu în care a fost implicat cu Alexandra Stan, Marcel s-a axat mai mult pe fundația pe care o deține, pentru copii cu autism.

Acum 1 an și-a lansat proiectul solo MPV, cu piesă de debut „On my Own”, însă fără prea mare ecou, cu toate că sună într-un mare fel.

 

16. Marius Moga

Numit de unii „Micuțul Mozart”, iar de alții „Copy-Paste”, este unul dintre cei mai controversați producători muzicali. El a produs și primul albumul Akcent, în studioul lui D-l Problema (Code Studio).

Are numeroase HITURI produse pentru Morandi, Anda Adam, Andreea Bălan, Blondy, Corina, Cream, Hi-Q, Simona Nae, Paula Seling, Simplu și TNT.

De câțiva ani și-a construit propriul studio (DeMoga), unde a adunat tineri talentați din toate domeniile: textieri, compozitori, ingineri de sunet și producători muzicali.

Este prezent și el la numeroase studio session-uri din străinătate, cu producători de renume mondial.

„Timpul” în interpretarea Paulei Seling este una dintre melodiile sensibile, produse de „Micuțul Mozart”.

CITEȘTE ȘI: Trendul îți dă valoare?

 

17. Dan Deneş

Este „creierul” formației Fly Project și totodată producătorul muzical.

Alături de colegul său de trupă Tudor Ionescu, deține studioul Fly Records și a produs melodii pentru Last Night și MUCHA LANA.

Proiectul de succes a lui Dan rămâne Fly Project, iar cea mai recentă producție se numește „Mexico”.

 

18. Sándor Bíró

Face parte din Fammous Production, studioul lui Randi și a produs melodii pentru artiști precum: Nadir Tamuz, Mira, Rina, Cristi Nistor, Edward Sanda etc.

A produs numeroase HITURI, cum ar fi: Nicole Cherry – „Dansează amândoi”, Randi – „Calc pe suflete”, Lidia Buble – „Tu” și multe altele.

 

19. Gabriel Mihai Istrate

Cunoscut sub numele de Shift, este unul dintre cei mai apreciați producători muzicali.

A colaborat cu artiști precum Marius Moga pentru piesă “Sus Pe Toc”, Andra pe piesă “Avioane De Hârtie”, Connect-R – “Piele Albă, Piele Neagră” și alți artiști precum: Lariss, JO, CONNECT-R, Ruby, IOANA IGNAT, What`s Up, Vizi, Criss Blaziny, SUPER ED, KILLA FONIC, Adda, Vescan, Doddy, Kamara, Do-Re-Mi, Dj Grigo, George Nicolescu, Nosfe, Srg, Bean, K-Gula, Dj Undoo, Puya, K-gula, LINO GOLDEN, Xeb, Nane, ADDA, JUNO, KEED, XEB, Angeles și Vizi Imre.

Shift deține studioul propriu – MIDIOTS RECORDS.

 

20. Mihai Alexandru 

Mihai Alexandru este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori și producători români.

Este răspunzător pentru toate HITURILE cântate de Nicola, fosta lui soție, care după divorț, nu a mai reușit să prindă nici un HIT.

Printre artiștii cu care a colaborat se numără: Laura Bretan, Ilinca, Alex Florea, Nicola, Iris, TimeBelle, Jonathan Christian Alexandru, Marcel Pavel, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Leo Iorga, Mey Green, Renee Santana, Selfie, Serkan, 1-Q Sapro, Ramona Nerra, Distinto, Marina Florea, Alexa, Body & Soul, Morometzii, No Comment, No Name.

Mihai a participat anul acesta la Selecția Națională Eurovision 2019, cu melodia „Dear Father”, interpretată de Laura Bretan.

Există mulți alți producători muzicali, mai puțin cunoscuți, care lucrează cu producătorii muzicali din acest top, sub egida unui studio.

De cele mai multe ori, producțiile muzicale sunt semnate de brandul producătorului muzical de renume, la sume deloc neglijabile și pe care nu și le permite oricine.

CITEȘTE ȘI: Potențiale HITURI, care au murit pe Youtube

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here