EXCLUSIV! Interviu cu Maria Stepovenco. Muzica prin: iubire, pasiune și perseverență

Maria Stepovenco este una dintre cele mai apreciate vocal coaches din România. Prin mâna ei au trecut multe voci cunoscute (sau mai puțin cunoscute) din showbizz, precum: Carmen Simionescu, Yanka, Mellina, Muneer, Mattyas, Andreea Runceanu, Corina Bud, Anca Badiu, Anthony Icuagu, inclusiv eu și mă mândresc cu asta. 

0
343

M-am îndrăgostit de vocea Mariei, ascultând pe Youtube coverul după „Caruso”. M-a uns pe suflet și îmi doream să o cunosc. Așa am început orele de canto cu ea.

Este primul interviu realizat pentru acest site și sunt mândru că dau startul cu Maria. Încă de la început, mi-am promis că voi scrie doar despre oamenii care îmi plac și pe care îi simt că au ceva de zis.

Bună, Maria. Am văzut că de curand, ți-ai făcut un „rebrand” . De la ce vine numele de Stepovenco?

Te salut și eu dragul meu! Am hotărât în urma celui mai important eveniment din viața mea, cununia cu soțul meu, să devin Doamna Stepovenco. Am preluat acest nume, cu mare bucurie și fără a sta prea mult pe gânduri, deoarece am vrut să respect tradiția familiei mele, în care toate fetele au preluat numele soților. În plus, acest nume, după spusele multor prieteni, îmi conferă mai multă putere și strălucire. Este un nume des întâlnit în Ucraina, țara în care iubitul meu soț își are o parte din rădăcini.

Cum îți alegi o melodie, deoarece știu că ești și profesoară de canto?

Linia melodică trebuie obligatoriu să-mi ajungă la suflet. Este cel mai important detaliu. Fiind o persoană care a studiat de mică, atât tehnica vocală, cât și cea instrumentală, producția muzicală e un alt lucru care trage greu la cântar. Nu în ultimul rând textul, care trebuie să fie emoționant. În momentul lansării mele în muzică, nu am urmărit să ating faima cu orice preț. Prin fiecare piesă lansată, am încercat să emoționez oamenii, care au trăit sau nu “poveștile” pe care le cânt.

Cum vezi industria muzicală de azi? Crezi că vocea mai este prioritară pentru un artist?

Hm! Cu siguranță contează si vocea foarte mult, dar nu trebuie să uităm de factorul care îți asigură celebritatea. “Acel ceva”, cu care ai șanse să cucerești pe acei oameni, care te pot ghida pe drumul către succesul mult dorit, cât și pe oamenii care pur și simplu ascultă muzică de plăcere. Publicul, prin fiecare click, poate urca un artist pe culmile topurilor. Întotdeauna am zis că e important să fii “omul potrivit, la locul potrivit, la momentul potrivit”. Steaua fiecăruia strălucește în mod diferit….

CITEȘTE ȘI: Inna: etalon de evoluție

Împreună cu Mellina, deții una dintre cele mai prestiogioase școli de muzică din București – Tralalala Music School. Cum decurge o zi la Tralalala Music School? Mai aveți și alte discipline, în afară de canto?

“Tralala Music School” ne ocupă mai tot timpul. Începând din Octombrie 2015, ne-am dedicat în totalitate școlii noastre de muzică, pe care am fondat-o alături de buna mea prietenă, cântăreața și producătoarea Mellina. Fiecare zi este diferită având culorile ei speciale. Atât la cursurile de canto, cât și la cele de pian, chitară sau tobe, elevii au parte de trăiri și experiențe, ce le deschid noi orizonturi către o altă lume. Cea mai mare bucurie a noastră, e atunci când elevii ies pe ușă “zburând de fericire”, fapt ce ne convinge că ne-am îndeplinit misiunea pe ziua respectivă. Se studiază foarte mult și foarte minuțios, lucru datorat școlii ruse, din care provin și pe care am propovăduit-o mai departe și în rândul oamenilor cu care lucrez.

De curând ai lansat două melodii sensibile. „Povești”, împreuna cu Karym și „Mama”, alături de Tralala Kids. Ești într-o zonă foarte „safe” a industriei muzicale. Ce melodii nu ai cânta niciodată?

Țin foarte mult la textul unei piese, care în primul rând trebuie să respecte cu strictețe normele limbii române. Nu mi-aș compromite niciodată imaginea de mentor pe care mi-am creat-o, în fața celor care mă ascultă. Nu am dreptul să greșesc, pentru că fiecare greșeala m-ar putea costa scump. Am foarte multe creierașe tinere, care mă storc de informație ca pe un burete, de aceea trebuie să fiu foarte atentă la calitatea materialului pe care îl furnizez. Încerc să fiu un exemplu bun în societatea în care trăim. Niciodată nu aș lansa piese cu text obscen sau care să insinueze sexualitatea sau un stil de viață distrugător. Sunt un om optimist și cred cu putere că, arta frumosului va scoate totuși capul la lumină, în cel mai scurt timp.

Spune-mi 3 artiști din România, care îți plac, ca tehnică vocală.

Dacă vorbim de nume deja cunoscute pe plan muzical, Alina Eremia, Yanka și Florin Ristei ar fi vocile mele preferate. Dar bineînțeles că sunt multe alte voci, care îmi plac foarte mult.

Ce melodie românească, ai fi vrut să fie a ta?

“Without you” semnată Andra feat. David Bisbal.

Ai avut o cumpană în viață până acum, iar dacă da, care a fost aceea?

În general sunt un om foarte norocos și am simțit de foarte multe ori, cum Dumnezeu mă protejează de anumite nenorociri. Apa adâncă a fost cea care mi-a dat fiori de câteva ori, atât în copilărie, cât și la maturitate. Chiar acum doi ani era să mor înecată într-o piscină din Bucuresti. Daaaa! Știu că e de râs, dar piscina era chiar adâncă și eu am sărit să o salvez pe una din fete. O cunoști chiar și tu pe acea domnisoară. Din cauza panicii, aceasta a început să-si caute salvarea, apăsându-mă cu toată greutatea, pe cap. Atunci pot să spun că „am văzut moartea cu ochii”. Un cuplu care era acolo și a sesizat că nu glumim și nici nu ne jucăm, ne-au dat o mână de ajutor și am iesit vii și nevătămate din apă. A fost unul din momentele în care eram convinsă că voi muri.

CITEȘTE ȘI: Poveste emoționanată în cel mai recent videoclip al Mellinei – „Sper că ți-e bine”

De curând te-ai căsătorit cu „îngerașul tău”, după cum îl numești. Care este secretul unei relații fericite?

Într-adevăr soțul meu este “îngerul meu salvator”. Mă pot declara foarte norocoasă și când vine vorba de acest aspect. Am întâlnit un om care are cea mai mare putere de înțelegere, care mă acceptă așa cum sunt și care nu mi-a cerut nici o clipă să mă schimb sau să fac ceva anume pentru relația noastră. Un om cu o răbdare de fier și un suflet minunat, care are încredere în felul meu de a fi și de a acționa, astfel încât să avem o căsnicie fericită. Mă ascultă și mă iubește cu pasiune, lucru fără de care eu nu pot să “exist” într-o relație, iar eu îl răsplătesc cu aceeași monedă.

Am fost în Republica Moldova și m-a surprins politețea și bunul simț al oamenilor de acolo. Sunt convins că asta îi caracterizează. Știu că și tu ești din Republica Moldova. Ți-a fost greu să te acomodezi la „jungla” Bucureștiului?

O daaa! Mi-a fost foarte greu când am ajuns în acest oraș, care se zbate într-un „ritm turbat”, grăbind creierul să treacă peste anumite părti ale construcției noastre emoționale și transformându-ne de foarte multe ori, în niste „roboți” greoi și anxiosi. Prea mult pentru un copil venit dintr-un loc liniștit, unde oamenii se salutau pe stradă, se adunau la un pahar de vorbă și se ajutau între ei. Primele două luni nu am ieșit din curtea căminului, nevrând să mă ciocnesc de denigrare și discriminare. Mi se întâmpla des la școală, să fiu marginalizată pentru că nu eram din România și pentru felul diferit în care mă exprimam sau pentru faptul că nu aveam haine frumoase. Dar toate acestea m-au călit și mi-au hrănit ambiția, cu care plecasem din țara în care, vântul fluiera a sărăcie și lipsă de viitor. Am avut norocul să dau și peste oameni minunați, care mi-au devenit ulterior cei mai buni prieteni. Acum Bucureștiul, „jungla” care m-a speriat atât de tare, îmi este casă. Mă despart 18 ani de casa părintească, unde merg doar pentru a-mi revedea părinții și restul familiei, rămase pe pământul de peste Prut.

Știu că ești foarte spirituală și că îți place să citești multe cărți de dezvoltare personală. Am tras cu ochiul și mi-am dat seama de asta. Spune-mi o carte pe care ai citit-o și care ai recomanda-o și celorlalți.

”Puterea prezentului” de Ekhart Tolle, este cartea care te va convinge de trei lucruri: trecutul e o amintire, viitorul, o închipuire, doar prezentul este cel pe care îl ai acum. Deci, bucură-te de el!

CITEȘTE ȘI: Acești oameni îți pot face un HIT! TOP 20 producători muzicali din România

În final, aș dori să te intreb, ce planuri de viitor ai? Un „tralalala” bebe, în plan?

Sunt foarte încrezătoare că viitorul va fi unul minunat. Cred în Dumnezeu și cu el pornesc la drum, spre îndeplinirea planurilor pe care le am, atât pentru viața personală, cât și pentru cea profesională. Bineînțeles că voi continua să lansez piese și proiecte în care să-i implic și pe elevii nostri. “Tralala Band” este bandul pe care deja l-am format și cu care am planuri mari. Atunci când va fi cel mai potrivit moment, atât pentru noi, cât și pentru el, va apărea și mult doritul bebe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here